У КЕРНЕСА ПЕРЕПЛАТЯТЬ ПОНАД 2,5 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ ЗА РЕЙКИ ДЛЯ МЕТРОПОЛІТЕНУ

 width=

КП «Харківський метрополітен» оголосив в листопаді закупівлю залізничних рейок Р-50 на очікувану суму 15,012 млн.грн. Вчора відбувся аукціон, в результаті якого переможцем стало ТОВ «Партнер Трейдінг» з пропозицією 15,008 млн.грн. В результаті проведення аукціона вдалося знизити суму угоди від очікуваної метрополітеном на 3,8 тис.грн. 


Що, цікаво ТОВ «Партнер Трейдінг» за три кроки аукціону (мінімальний крок пониження ціни – 75,1 тис.грн.) не на копійку не знизив вартість пропозиції.

Про це повідомляється у системі «Prozorro».

Метрополітен придбає 276 рейок довжиною 25 метрів і загальною вагою 357,42 т. Таким чином, вартість однієї рейки складе 54,38 тис грн., або 41,99 тисячу гривень за 1 т.

Рейки такого типу можна знайти за ціною 27-28 тис.грн. за 1 т.

«Азовсталь» пропонує рейки такого типу по 35 тис.грн. за 1 т.


Також ми подзвонили до київської компанії, яка здійснює безкоштовну доставку рейок такого типу в будь-яку точку України, де нам повідомили, що на сьогоднішній день вони
можуть поставити рейки Р-50 по 34,8 тисяч гривень за 1 т.


Харківський метрополітен, якщо брати в розрахунках ціну цієї київської фірми, міг 357,42 т. рейок Р-50 придбати на 2,57 мільйони гривень дешевше.

Єдиним конкурентом ТОВ «Партнер Трейдінг» було ТОВ «ВП «Інсайт» з пропозицією 15,011 млн.грн. ТОВ «ВП «Інсайт» також за три кроки аукціону не на копійку не знизило вартість своєї пропозиції. 

У червні 2014 року харківський метрополітен придбав у ТОВ «Лоска» рейки Р-50 по 24,6 тис.грн. за 1 т., тоді як у відкритих джерелах на той час були дані про продаж таких рейок по 13,41-13,85 тис.грн. за 1 т. ТОВ «Лоска», фірма з орбіти впливу екс-начальника ДП «Південна залізниця» та Народного депутата України Віктора Остапчука (фракція «Відродження»).


У лютому 2016 року харківський метрополітен уклав угоду з тим же ТОВ «Партнер Трейдинг» на поставку рейок Р-50 по 34 тис.грн. за 1 т. Тоді метрополітен придбав 330,23 т. рейок Р-50.

На той момент це було значно дорожче від цін, по яким ТОВ «Метінвест-СМЦ» продавало їх КП «Київський метрополітен». У квітні 2016 року київський метрополітен придбав у ТОВ «Метінвест-СМЦ» рейки Р-50 по 24,82 тис.грн./т.

Що, цікаво ТОВ «Метінвест-СМЦ» намагався взяти участь і в теперішньому аукціоні, але фірму не влаштовували умови тендерної документації, яку вони просили харківський метрополітен змінити, але КП відмовилось це робити.

Зокрема у ТОВ «Метінвест-СМЦ» було прохання встановити загальну вагу рейок Р-50, яку треба поставити, 330,23 т., у зв’язку з тим, що максимальна вантажна вага залізничної платформи складає 110,7 т. і умови метрополітену про поставку 357,42 т. є дискримінаційними, так як це більше 3 залізничних платформ і четверта платформа буде практично порожньою, що не влаштовувало ТОВ «Метінвест-СМЦ».

Власником та керівником ТОВ «Партнер Трейдинг», за даними порталу Youcontrol, є Віктор Бронов.

Віктор Бронов відомий, як колишній партнер Вадима Сінгуцького по «СББ-Інвест» й ТОВ «Азімут-В». Зараз «СББ-Інвест» переписана на Бориса Бєлєвцова, а «Азімут-В» ліквідована. Вадим Сингуцький був довгий час директором ТОВ «ВСП Констракшн», яке виграло тендерів у Харківської міськради на ремонт трамвайних переїздів на сотні мільйонів гривень. ТОВ «ВСП Констракшн» через Вадима Сингуцького також частково перебував в орбіті впливу все того ж Віктора Остапчука.