ПІВДЕННА ЗАЛІЗНИЦЯ ЩОБ ПРИДБАТИ ТРАНСФОРМАТОРИ ВДВІЧІ ДОРОЖЧЕ ВІДХИЛИЛА ШІСТЬ ПРОПОЗИЦІЙ

 width=

Регіональна філія “Південна залізниця” публічного акціонерного товариства “Українська залізниця” 2 грудня уклала угоду з ТОВ «ТК-Авангард-Плюс» щодо постачання трансформаторів загальною вартістю 1,09 млн. грн.

Про це стало відомо зі звіту про укладання договору та проведення аукціону, який розміщений на порталі системи електронних закупівель «Прозорро».

Підрядник має поставити 12 трансформаторів струму ТФЗМ-110Б-600/5А. Вартість одного складає 90834 грн.

Цікаво, що для акцептування пропозиції ТОВ «ТК-Авангард-Плюс» були відхилені шість більш дешевших пропозицій через формальні помилки. Наприклад, одного з учасників відхилили через відсутність у фірми антикорупційної програми.

Серед відхилених пропозицій: ТОВ «Енергострум» (577,7 тис. грн.), ТОВ «Запорізький завод високовольтного обладнання», (586,9 тис. грн.), ТОВ «Південенерго груп» (650 тис. грн.), ТОВ «ГПТК Енергетичний консалтинг» (725 тис. грн.), ТОВ «Екоенергоактив» (868,4 тис. грн.), ТОВ «Мовітек» (1,02 млн. грн.).

Щодо переможця, то ТОВ «ТК-Авангард плюс» записане на Олену Кузіну та Юлію Нестеренко. Директором є Максим Романов. Останній відомий як один з засновників ТОВ «Бізнес Лайн Груп». Компанії, яка регулярно вигравала тендери на постачання трансформаторів для Укрзалізниці.

Переможець торгів має дистриб’юторський договір з КТ «Запоріжський завод високовольтної апаратури – Вакатов» і компанія».

Фірма «Запорізький завод високовольтної апаратури – Вакатов» і Компанія» зареєстрована в Запоріжжі, бенефіціаром є Олександр Вакатов. Стосовно фірми Вакатова відкрито кримінальне провадження щодо невиплати заробітної плати.