СПІЛЬНИКА ЖИЛІНА, НА ЯКОГО ЗАПИСУВАЛИ ФІКТИВНІ ФІРМИ, ЗАСУДИЛИ ТА ВІДПУСТИЛИ

 width=

Суд визнав винним засновника та директора фіктивних фірм ТОВ «Беста Ком.» та ТОВ «Сінта Буд», які спільники лідера терористичної організації «Оплот» Євгена Жиліна використовували для конвертації та виведення коштів. Чоловіка оштрафували на 8500 гривень.

Про це йдеться у вироку Ленінського районного суду міста Харкова від 29 лютого 2016 року.

Суд встановив, що восени 2012 року лідер «Оплоту» «організував навколо себе невстановлених в ході слідства осіб, яким запропонував взяти участь у придбанні фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності з метою їх використання для прикриття незаконної конвертацією грошових коштів, мінімізацією бази оподаткування шляхом документального оформлення безтоварних фінансово-господарських операцій».

Серед таких осіб був й звинувачений. На нього записали ТОВ «Беста Ком.» та ТОВ «Сінта Буд» , за що отримав разову матеріальну винагороду у сумі 1000 гр.

Чолові визнав свою провину у суді й отримав 8500 грн. штрафу.

За даними ЄДР, єдиним засновником цих компаній був Юрій Валлє. Цікаво, що правоохоронці не встановили, що Валлє також був засновником ще ТОВ «Мандри Анлімітед» та «Ві-Трейд Компані» та інших по всій країні.

Нагадаємо, що правоохоронці підозрюють, що через фіктивні фірми Жиліна виводилися кошти комунальних підприємств міста Харкова, зокрема, КП «Жилкомсервіс».

Нагадаємо також, що Жиліна було вбито у Москві 20 вересня 2016 року.